Expeditie door het Minkebe-oerwoud, Gabon

"Onze Transjungle expeditie ging deze keer door het Minkebe-oerwoud, dat in het noordoosten van Gabon ligt en zich uitstrekt tot de grenzen met Kameroen in het noorden en Congo-Brazzaville in het oosten. Het is het laatste Afrikaanse regenwoud dat een aaneengesloten geheel vormt ter grootte van ongeveer Nederland. We willen met onze expedities een vorm van ecotoerisme stimuleren, waarbij we zoveel mogelijk op schrift, foto en video vastleggen om op die manier bij te dragen aan het behoud van Minkebe.

We hebben voor onze reis besloten een sateliettelefoon mee te nemen uit voorzorg, om te kunnen telefoneren in geval van calamiteiten. Zoals bijvoorbeeld bij een aanval door een olifant, bij slangenbeten, verwondingen of botbreuken. We stonden in goed contact met WWF Minkebe, zodat we in een dergelijk geval per helicopter zouden kunnen worden gevonden en worden vervoerd.

We hadden voor de zekerheid ook nog één extra reservebatterij aangeschaft en die hebben we gebruikt om met een gerust hart eens per week naar Nederland te bellen. We hebben gelukkig geen noodhulp nodig gehad, maar een extra batterij is toch nooit weg.

Het contact met de Spraakmaker Telecom liep geweldig. We waren het snel eens en hadden de zaken snel geregeld. De levering-, service en afhandeling waren helemaal goed. Zelfs mijn zelf aangeschafte reservebatterij hebben ze van mij overgenomen dus daar kunt u nu van profiteren door hem mee te huren als er geen oplaadmogenlijkheden zouden zijn."

Voor meer informatie over Transjungle expedities:

Internet   ---  www.transjungle.com
Telefoon   ---    +31 (0)20 6970267
E-mail   ---   info@transjungle.com