Op reis voor het goede doel van Nederland naar Indonesië

"Op reis voor het goede doel en op ontdekkingsreis per camperbus (zie foto onder), dat is ons plan. Daarbij willen we proberen zoveel mogelijk publiciteit vergaren voor Stichting Vluchteling, het Aids-fonds en The Joho Company (verzamelpunt voor alle vrijwilligersprojecten in Nederland). Voor de zekerheid hebben een satelliettelefoon van onze sponser Spraakmaker Telecom, waarmee we vanaf elke plek ter wereld kunnen bellen. We zullen elke maandagochtend in een radio uitzending van BNN een kort reisverslag doen.

Daarnaast hebben wij ons aangesloten bij het WK Reizen, waarmee we punten kunnen verzamelen door goed werk te doen voor ontwikkelingsprojecten. Het WK Reizen houdt in dat we o.a. binnen vóór 1 december 2004, via een eigen route, op Bangka-eiland (Indonesië) moeten verschijnen. Wij hebben gekozen voor de Transsiberië-route als leidraad, waarvan afgeweken wordt voor de verschillende projecten.

Op onze reis zullen we allereerst afreizen naar Tuzla in Bosnië-Herzegovina en deelnemen aan een project van Stichting Vluchteling ten bate van emancipatie van ontheemde vrouwen. Vervolgens zullen we in Garla Mare (Roemenië) een drinkwater- en plattelandsontwikkelingproject van WECF (Women in Europe for a Common Future) bezoeken. Waarschijnlijk via Hongarije en Slovenië, zullen we in Praag een SOA-preventieproject van het Aidsfonds bezoeken.

Omdat we een punthoofd kregen van de visaperikelen met de Oekraïnse en Wit-Russische ambtenaren, hebben we besloten om onze reis naar Rusland voort te zetten via de nieuwe EU-landen Polen, Litouwen en Letland. Aldaar zal het lesgeefproject TEFL (Teaching English as a foreign language) in Moskou worden aangedaan. Hetzelfde project zullen we na een waarschijnlijk barre, koude ook zien in Ulaanbaatar, Mongolië. Vanaf deze plaats kunnen we, waarschijnlijk via Oost-China, doorsteken naar Indonesië via Laos en Cambodja, omdat we ook in die landen zijn uitgenodigd voor het bezoeken van projecten..."

Voor meer informatie over Op Reis Voor Het Goede Doel:

Internet   ---  www.opreisvoorhetgoededoel.nl
E-mail   ---   opreisvoorhetgoededoel@hotmail.com